Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2014

of work

Berdasarkan rekod bekerja sebelum ini, frankly speaking, I hardly survived longer than 6 months in one organization. Reasons being:  I couldn't change my attitude of "cepat bosan"I am very keen and enthusiastic about learning and exploring new things in this globeI always seek for a better opportunity and offer
Surprisingly, the offer that I got from L*** which is in the last year has remain up to now as my recent job. I have to admit that to get this offer (in semi/government sector) ain't easy due to current issues; competitive and high unemployment rates/numbers of young graduates. Nevertheless, Alhamdulillah, I managed to get it after my second application. That's why I cakap tak mudah nak dapat juga sebenarnya. Since I've tried so hard to get this, I pasang niat and janji pada diri sendiri that I won't give up easily for whatever trials and tribulations that might come in the future. And all these "self-promise" happened before I met my hus…

SyuHanith Night Reception

Resepsi malam diadakan di lokasi yang sama dan duduk di atas pelamin yang sama jugak so, jimat kos. hahaha 
Konsepnya, kami buat sekali kedua-dua belah keluarga memandangkan both of us come from the same state. Cuma beza pada jemputan mengikut resepsi. Resepsi siang lebih kepada jemputan sanak saudara, orang kampung dan jiran tetangga. Sementara jemputan di sebelah malam pula terdiri daripada rakan-rakan pengantin dan juga sahabat handai kedua-dua belah keluarga. 
Tema untuk resepsi malam adalah black tie dress code, tapi pengantin lelaki pakai warna putih. ngee~ Niat asal, dress pengantin perempuan nak buat simple jenis sheath or mermaid style je. Lebih kurang macam Twilight wedding dress. Tapi my wedding planner suggested to wear trumpet wedding dress yang fitted through the body and flairs mid-thigh. And the best part was, dia siap bagi idea pakai birdcage veil style Kate Middleton! Apa lagi, terus ON la. hehe. 
















Having great friends around, live music band, cake and the fireworks …

SyuHanith Day Reception

Location: Dewan Gemilang, Darulaman Golf & Country Club
Wedding Planner: Gen's Great Idea
Photographer: ArtoGroup
Untuk hari gemilang sebagai Raja dan Ratu sehari, nasib baik semuanya memuaskan hati. Alhamdulillah. 
Hiasan dewan, make-up were perfect!! Thumbs up to Gen's Great Idea team! 
Jadi, kepada bakal pengantin yang tinggal di sekitar Utara boleh la mempertimbangkan untuk melantik Gen's Great Idea sebagai wedding planner.  A bit info about Gen's Great Idea; diorang ni wedding planner yang sama kepada aktor Farid Kamil dan Diana Danielle semasa sesi resepsi di Jitra, Kedah dulu and of course few VIPs juga. Service diorang, kerja menjahit baju diorang memang bagus. They are indeed well worth the money!
Bersesuaian dengan gelaran Raja & Ratu sehari yang juga menjadi tema bagi resepsi siang, kami mengenakan busana pengantin berwarna kuning diraja. Maka, lengkaplah angan-angan nak jadi ratu sehari iolls. hahaha


















SyuHanith Solemnization

Tanggal 10 Ogos 2013 bersamaan 3 Syawal 1434 merupakan tarikh bersejarah dalam hidup aku. Seorang lelaki yang hadir tanpa diduga dalam hidup setahun sebelumnya, telah mengangkat darjat si pendosa ini di tempat tertinggi menjadikan aku sebagai seorang isteri. 
Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar except, yeah, my make up was totally disaster! 
Majlis akad nikah telah berlangsung di Masjid Intan Syafinaz pada jam... oh, I can't remember at what time the event started because I am so pissed off with my make up!
Konsentrasi masa tu totally distracted dengan perasaan geram dan tak puas hati pada si juru solek. Sepatutnya dah boleh feelnak nangis ke apa tapi dah tak boleh. Jadinya, masa husband akad nikah pun tak dengar sebab fikiran dah ke lain. Sekarang menyesal sebab terlalu emo sangat masa tu. Auntie flow is just another excuse for being irrational and too emotional. 
Abah sebagai wali yang juga telah menikahkan aku. Alhamdulillah, I am so thankful that both of them done it so …