Friday, February 17, 2012

so-called-retis

Lemme be honest to you.. When I first heard word of retis, it's sounds so bizarre and gross to me. Feel so awkward to pronounce and in fact, I dun even know the meaning. ngeee~ 

I only know the meaning of retis when a friend used 'that' word in twitter and I was like, "retis what?"

So, he told me that retis means artist. 

"Oooooookay... understand." *but still, sounds so GROSS!!  >.<

Makanya, saya telah membuat pengenalan mengenai maksud retis sebelum memulakan perenggan. 

*Motif guna perkataan retis sebagai Tajuk (da cakap GROSS sgt)?? - Sebab nak update adik-adik yang kurang memahami (seperti saya) ngan perkataan-perkataan terkini lg trending. Kita belajar sama-sama ea. hahaha.. 

So, talking about retis/artist, someone has boosted me up in FB which had lead to the feelings of "seperti artis sangat" *pukes*

pending serta-merta

So, I asked him for what reason he called me 'insan popular'?? 
And it had dragged to the reply-comment session;
uish. suspen pulak. 

Then he gave me the link
Which am almost had mini heart attack. 
http://rilekrilek.blogspot.com/2012/02/betul-betul-sweet-blogger-cantik-di.html

Hampir jatuh pengsan jugak bile bukak blog tersebut. Bukan sebab terkejut dilistkan Blogger Cantik Di Malaysia.. Tapi terkejut sebab saya berada dalam satu entri ngan Hanis Zalikha dan Maria Elena. Adoooi~ Rasa rendah diri yg teramat-amat.  >,<

By the way, it is such an honor to me and I do appreciate it. Thanks so much guys!! *hugs*




Credit to: Putra Canon and the author of Blog Rilek-Rilek.

10 comments:

  1. waa popular nyer kwn aku sorg skrg ni hihi..

    ReplyDelete
  2. hahaha.. mne dew popular.. dat was so random.. ngee~ =p
    neway,ang skarg kt kedah or kl?

    ReplyDelete
  3. haha!!retis? bukan lah..sounds weird~
    tp my chicks mmg santik!!
    san=SANgat
    tik=canTIK

    ReplyDelete
  4. haha.. santik la sgt kn.. babe, bla nk vacation b'sama-sama nieh? huhu..

    ReplyDelete
  5. syu aku skrg kt kedah tunggu setel sume kenduri aku bru nk p sana nti =) jgn lupa kenduri aku nti tau ..wajib dtg tau!!

    ReplyDelete
  6. waaa...haha
    sendiri x prasan ke msk dlm list ;D

    ReplyDelete
  7. vacation la sgt hah!! msg aq xrply pn!!rply j, jgn call kang aq xbley cover la wea..P&C tuh..kng abg & kak ipaq aq dgr offer tuh tkut jd cm len plak..adoy!!

    ReplyDelete
  8. too are: in sya Allah syg.. bla kenduri ang?

    anon: siyes x tawu.. >.<

    babe: huhu.. bila pulak ang kol?? x dpt papew pown.. T_T

    ReplyDelete